Psí hlas - Tomeček, Jaromír, 1906-1997 (Edice 13, 1979)
V knize o psech shrnuje autor zážitky se čtyřnohými kamarády. První část obsahuje prózy, jež dosud knižně nevyšly, druhá je vytěžena z Tomečkových sbírek Vuí se směje, Divní, Věčný hvozd, Jenom vteřiny, Smaragdové stopy. Kameje, Doteky ticha, Závaží času, Zastav se na chvíli a Divotvorné lovy.